BLAND FJÄLLEN

Tidningen som utgavs första gången 1931, har skickas ut till  våra medlemmar fyra gånger per år; I mars, juni, september och december. 

På 2019 årsmöte togs beslutet att på prov enbart ge ut 2 nummer av tidningen i år. Nummer 2 kommer då i början av november, med manusstopp i mitten av oktober.

Har du en rolig eller intressant berättelse eller foto att dela med dig av kan du skicka in den eller höra av dig till oss så försöker vi publicera den i mån av plats.

Det finns några exemplar av Bland Fjällen, ur tidigare utgåvor, kvar på expeditionen om någon vill ha.

Bland Fjällen

Nummer 1, 2019 kom i mitten av mars. Nu trycks adresserna direkt på tryckeriet och den går nu ut via PostNords ADR- utdelning. Vilket ger en besparing med cirka hälften mot tidigare porto samt att vi slipper betala frakten upp till oss av 1900 tidningar per gång.

Runt 600 huvudmedlemmar utanför Kiruna får tidningen, men huvudparten, cirka 1200 tidningar delas ut i Kiruna.

I tidningen för våra medlemmar får du både nytt och gammalt om jakt och fiske i Kiruna kommun. Vi tar upp aktuella frågor om jakt, fiske och arkliv i fjällvärlden samt;
-  Information om föreningen, medlemsförmåner, kurser, arkplatser, priser med           mera.
-  Vad våra olika sektioner och kommittéer har på gång.
-  Skjutbanans öppettider och aktiviteter.
-  Reportage om våra medlemmar och trotjänare inom föreningen.    
-  Artiklar av våra medlemmar och upplevelser i skog och mark, kommer också            med.
  - Vår medlem Gunnar Westrin brukar bidraga med sina berättelser om fiske och        vildmark.
-  Markku Nurmilampi, vår "egen" fotograf bidrar med många vackra bilder och           reportage.

Nya Skjutbanan

På KJF:s Nya Skjutbana, på 4:e kilometern efter Kurravaaravägen, huserar inte bara vår Jaktskyttesektion. Även Jägarexamen håller praktiska prov där och Jakthundssektionen har sin trapp tävling. Banan invigdes sommaren 2016.

Jakthundssektionens Nordiskt Trapskytte 3e augusti 2017.  Vinnare blev Magnus Widell med 105 poäng, 21 träffar. 2a blev Ronnie Jansson, Joachim Almgren och Anders Gidlund med 95 poäng, 19 träffar. 3e plats A Johansson 80 poäng, 16 träffar.

Reportage i Bland Fjällen nr 3   2018, kommer om både Jakthundssektionen och Jaktskyttesektionens aktiviteter under sommaren 2018.

En fisketur på våren till fjälls

Ute på fisketur till fjälls på våren 2015, på Gällivaresidan vid sjön Manak,så ser Jonny Mella något mörkt som rör sig på en fjälltopp på cirka 1000 meters höjd över havet.

Han zoomar in med kameran och ser en flock med älgar som står och tvekar på en hängdriva vid stupkanten. Efter ett bra tag vänder de och går tillbaka samma väg som de kom.

Bland Fjällen nr 2   2015.

KJF vill passa på och tacka våra nya och gamla annonsörer som sponsrar vår tidning. 
Tack för ert stöd.
OFFICE   JNT KIRUNA AB   Ramnelius Elektriska    
B.Lundströms Maskinaffär AB   Däckia   Certego   Jukka Kähkönen     ABF Norr   TT-TRADING AB   VILDMARKSHÖRNAN   GASSPECIALISTEN

Tidningen står för en betydande del av informationen ut till våra medlemmar om vad som händer i Kiruna Kommun inom vårt intresseområde och inom vår förening.
Många av våra äldre medlemmar säger att vår tidning är orsaken till att de fortfarande är medlemmar hos oss. De orkar kanske inte ta sig ut lika ofta som förr men njuter ändå av vår fina natur genom reportage och bilder.

Tore Larsson, långvarig medlem i KJF,  visar vandringspriset i skytte som han vunnit så många gånger att han till slut fick ta hem det permanent.

Viltvård och predatorjakt har alltid varit ett stort intresse. Tore har snickrat ihop många fågelholkar genom årens lopp.
Reportage i Nr 4    2017

Älgar kan man se i mängder, helst om man som Markku åker till byn Puoltsa efter Nikkaluoktavägen. I ett turistföretags hästhage finns det gott om älgar som vill ha sig ett "gratis" mål mat.
Reportage i Bland Fjällen 1   2016.

Flugbindning, Fiske och Foto är Markkus stora intressen. Fina flugor och fiskehistorier finns det gott om,  i så gott som varje nummer.

På våren kan man ha turen att få se djur och fåglar på riktigt nära håll. Efter en lugn skogsväg, vid ett vattendrag eller en myrkant, oftast på kvällskvisten.
Reportage i Bland Fjällen nr 2 2017

Redaktionskommitté:
Peter Ögren
Birgitta Hjelm
Markku Nurmilampi
Rolf Kenttä

Tidningsredaktionen söker förstärkning och nya fräscha krafter. Intresserad?