BLAND FJÄLLEN

Tidningen som utgavs första gången 1931, skickas ut till  våra medlemmar fyra gånger per år; I mars, juni, september och december. 
Har du en rolig eller intressant berättelse eller foto att dela med dig av kan du skicka in den eller höra av dig till oss så försöker vi publicera den i mån av plats.

Bland Fjällen
Manusstopp för tidningen, nummer 4, är i slutet av november.

Det tar cirka en till två veckor innan vi har den och sedan återstår arbetet med att sätta adresslappar manuellt (samt bifoga inbetalningskort i Jultidningen).
Runt 600 huvudmedlemmar utanför Kiruna får tidningen, men huvudparten, cirka 1200 tidningar delas ut i Kiruna av Kiruna Mail.

I tidningen för våra medlemmar får du både nytt och gammalt om jakt och fiske i Kiruna kommun. Vi tar upp aktuella frågor om jakt, fiske och arkliv i fjällvärlden samt;
-  Information om föreningen, medlemsförmåner, kurser, arkplatser, priser med           mera.
-  Vad våra olika sektioner och kommittéer har på gång.
-  Skjutbanans öppettider och aktiviteter.
-  Reportage om våra medlemmar och trotjänare inom föreningen.    
-  Artiklar av våra medlemmar och upplevelser i skog och mark, kommer också            med.
  - Vår medlem Gunnar Westrin brukar bidraga med sina berättelser om fiske och        vildmark.
-  Markku Nurmilampi, vår "egen" fotograf bidrar med många vackra bilder och           reportage.

Nya Skjutbanan

På KJF:s Nya Skjutbana, på 4:e kilometern efter Kurravaaravägen, huserar inte bara vår Jaktskyttesektion. Även Jägarexamen håller praktiska prov där och Jakthundssektionen har sin trapp tävling. Banan invigdes sommaren 2016.

Jakthundssektionens Nordiskt Trapskytte 3e augusti 2017.  Vinnare blev Magnus Widell med 105 poäng, 21 träffar. 2a blev Ronnie Jansson, Joachim Almgren och Anders Gidlund med 95 poäng, 19 träffar. 3e plats A Johansson 80 poäng, 16 träffar.

Reportage i Bland Fjällen nr 3   2018, kommer om både Jakthundssektionen och Jaktskyttesektionens aktiviteter under sommaren 2018.

En fisketur på våren till fjälls

Ute på fisketur till fjälls på våren 2015, på Gällivaresidan vid sjön Manak,så ser Jonny Mella något mörkt som rör sig på en fjälltopp på cirka 1000 meters höjd över havet.

Han zoomar in med kameran och ser en flock med älgar som står och tvekar på en hängdriva vid stupkanten. Efter ett bra tag vänder de och går tillbaka samma väg som de kom.

Bland Fjällen nr 2   2015.

KJF vill passa på och tacka våra nya och gamla annonsörer som sponsrar vår tidning. 
Tack för ert stöd.

Tidningen står för en betydande del av informationen ut till våra medlemmar om vad som händer i Kiruna Kommun inom vårt intresseområde och inom vår förening.
Många av våra äldre medlemmar säger att vår tidning är orsaken till att de fortfarande är medlemmar hos oss. De orkar kanske inte ta sig ut lika ofta som förr men njuter ändå av vår fina natur genom reportage och bilder.

Tore Larsson, långvarig medlem i KJF,  visar vandringspriset i skytte som han vunnit så många gånger att han till slut fick ta hem det permanent.

Viltvård och predatorjakt har alltid varit ett stort intresse. Tore har snickrat ihop många fågelholkar genom årens lopp.
Reportage i Nr 4    2017

Älgar kan man se i mängder, helst om man som Markku åker till byn Puoltsa efter Nikkaluoktavägen. I ett turistföretags hästhage finns det gott om älgar som vill ha sig ett "gratis" mål mat.
Reportage i Bland Fjällen 1   2016.

Flugbindning, Fiske och Foto är Markkus stora intressen. Fina flugor och fiskehistorier finns det gott om,  i så gott som varje nummer.

På våren kan man ha turen att få se djur och fåglar på riktigt nära håll. Efter en lugn skogsväg, vid ett vattendrag eller en myrkant, oftast på kvällskvisten.
Reportage i Bland Fjällen nr 2 2017

Redaktionskommitté:
Peter Ögren
Birgitta Hjelm
Markku Nurmilampi